BEKALAN AIR / AIS & STIM - Nursufiah

 Objektif 

Memastikan bekalan air, ais & stim diperolehi dari punca yang selamat supaya tidak menyumbang kepada pencemaran produk yang dihasilkan.

Skop 

Bekalan air, ais & stim yang digunakan dalam pemprosesan makanan.


Tanggungjawab 

- Pengurus pentadbiran 

- Semua pekerja


Prosedur 

- Menggunakan bekalan air yang selamat.

- Pastikan bekalan air mencukupi dan terlindung dari pencemaran. Dan, memastikan penggunaan bekas yang bertutup.

- Ais yang digunakan adalah dari sumber air yang selamat serta disimpan dalam bekas serta terlindung dari pencemaran.

- Stim dari sumber air yang selamat dan tidak mencemar produk makanan.



Rekod

- Rekod analisa keselamatan makanan, kualiti air dan pencemaran air.  


NURSUFIAH BT. AHMAD SAFUAN
DPH202024784
DPIH 4D

Ulasan